YHS_8328

Kinderopvang

Op basisschool De Fontein is de kinderopvang goed geregeld. KMN Kind & Co verzorgt in het gebouw de buitenschoolse opvang en heeft voor de allerkleinsten een peutergroep.

De kinderen spelen onder deskundige leiding van beroepskrachten, die geschoold zijn in ons onderwijsconcept ‘The Leader in Me’. Het pedagogische klimaat op de kinderopvang sluit zo goed aan op de school.

De buitenschoolse opvang (BSO) start direct na schooltijd in twee eigen lokalen in de school. De lokalen zijn gezellig ingericht, met verschillende hoeken waar je kind fijn kan spelen. Zo is er een relaxhoek, een speelkeuken en een auto-/bouwhoek. De BSO maakt ook gebruik van de keuken, het speellokaal en het grote schoolplein. Er is dus alle ruimte om te spelen, lezen en knutselen.

Peutergroep

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er een peutergroep. In de ochtend komen er van 8.30 tot 12.00 uur maximaal 16 peuters met elkaar spelen. Zo krijgt ieder kind alle aandacht.

Het uitgangspunt is ‘spelen is leren, ontwikkelen’. Hiervoor gebruiken we o.a. de methode van Uk & Puk. Elk kind doet nieuwe ontdekkingen met allerlei materialen en heeft veel contact met andere peuters. Ook raakt het in een veilige omgeving vertrouwd met groepsgebonden en zelfstandige activiteiten, wat de overgang naar de basisschool versoepelt.

YHS_8338

Neem een kijkje op de kinderopvang

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de kinderopvang. Voor het maken van een afspraak, een inschrijving of het inwinnen van meer informatie kun je contact opnemen via de website van Kind & Co.